Navigation

Herhaling: Pure Storage: 8% hoger voorbeurs na cijfers - al op stijging vanaf 35,8 dollar

Herhaling: Pure Storage: 8% hoger voorbeurs na cijfers - al op stijging vanaf 35,8 dollar

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Pure Storage $PSTG heeft een solide start van het fiscale jaar 2025 laten zien met sterke omzet- en winstgroei die de marktverwachtingen overtrof. De totale omzet bedroeg $693,5 miljoen, een stijging van 18% jaar-over-jaar, terwijl de winst per aandeel (Non-GAAP) met 300% toenam tot $0,32. Het bedrijf heeft ook positieve vooruitzichten voor de rest van het jaar.

Onze visie op het aandeel

Wij kochten het aandeel in juni 2023 voor 35,8 dollar vanwege de sterke link met kunstmatige intelligentie (AI). De recente financiële resultaten bevestigen onze bullish visie, mede door de robuuste omzetgroei en strategische samenwerkingen met bedrijven als NVIDIA. Ondanks enkele zwakke punten zoals operationele verliezen en een hoog niveau van uitstaande schulden, blijven we positief over Pure Storage en houden onze up vast.

Sterke punten

  • Sterke omzetgroei: De totale omzet groeide met 18% jaar-over-jaar tot $693,5 miljoen.
  • Groeipercentage abonnementen: De inkomsten uit abonnementsdiensten stegen met 23% jaar-over-jaar tot $346,1 miljoen.
  • Positieve kasstroom: Vrije kasstroom was $172,7 miljoen, wat de operationele efficiëntie van het bedrijf benadrukt.
  • Hoge brutomarge: De niet-GAAP bruto marge was 73,9%, wat een sterke winstgevendheid aangeeft.
  • Strategische samenwerkingen: Samenwerkingen met NVIDIA versterken de positie van Pure Storage in de AI-markt.
  • Innovatie: Nieuwe self-service capaciteiten in het Pure1® en Evergreen® portfolio bieden klanten meer controle en flexibiliteit.

Zwakke punten

  • Operationele verliezen: Het bedrijf rapporteerde een GAAP operationeel verlies van $41,8 miljoen.
  • Afhankelijkheid van abonnementen: Een groot deel van de inkomsten komt uit abonnementsdiensten, wat de diversificatie beperkt.
  • Hoge uitgaven: Hoge uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling (R&D), verkoop en marketing drukken de operationele marges.
  • Nettoverlies: Ondanks de omzetgroei rapporteerde Pure Storage een nettoverlies van $35 miljoen in GAAP-termen.

Samenvatting van de resultaten

Pure Storage heeft in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2025 een omzet van $693,5 miljoen behaald, wat een groei van 18% jaar-over-jaar betekent. De inkomsten uit abonnementsdiensten stegen met 23% tot $346,1 miljoen. De jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR) uit abonnementen bedroegen $1,4 miljard, een stijging van 25% jaar-over-jaar. De resterende prestatieverplichtingen (RPO) bedroegen $2,3 miljard, een stijging van 27%.

De GAAP bruto marge was 71,5%, terwijl de niet-GAAP bruto marge 73,9% bedroeg. Het GAAP operationele verlies was $41,8 miljoen, met een GAAP operationele marge van -6,0%. Daarentegen was de niet-GAAP operationele marge 14,5%, wat neerkomt op een operationeel inkomen van $100,4 miljoen.

De operationele kasstroom was $221,5 miljoen, en de vrije kasstroom bedroeg $172,7 miljoen. De totale kaspositie van het bedrijf, inclusief kasequivalenten en verhandelbare effecten, was $1,7 miljard.

Outlook en verwachtingen

Voor het tweede kwartaal van fiscaal 2025 verwacht Pure Storage een omzet van $755 miljoen, een groei van 9,6% jaar-over-jaar. De niet-GAAP operationele marge wordt geschat op 16,6%, met een operationeel inkomen van $125 miljoen. Voor het volledige fiscale jaar 2025 verwacht het bedrijf een omzet van $3,1 miljard, een groei van 10,5%, en een niet-GAAP operationele marge van 17%, met een operationeel inkomen van $532 miljoen.

Begeleiding van management

Het management van Pure Storage blijft optimistisch over de langetermijngroei, mede dankzij de strategische samenwerkingen met bedrijven als NVIDIA en voortdurende innovaties in hun productlijnen. Bij de komende Pure//Accelerate conferentie zullen verdere innovaties worden gepresenteerd die gericht zijn op AI en cyberweerbaarheid, wat belangrijke groeimogelijkheden biedt.

Verklaring van de CEO

"Pure Storage is uniek gepositioneerd om gefragmenteerde dataopslagomgevingen te integreren, wat ondernemingen belemmert bij het eenvoudig inzetten van kunstmatige intelligentie, hybride cloud en moderne applicatie-implementatie," zei Charles Giancarlo, Chairman en CEO van Pure Storage. "Op onze conferentie in juni zullen wereldwijde klanten zien hoe onze nieuwste innovaties bedrijven in staat stellen zich aan te passen aan snelle technologische veranderingen met een platform dat datacenters en cloudomgevingen samenvoegt."

Conclusie

Pure Storage heeft in het eerste kwartaal van fiscaal 2025 sterke financiële resultaten laten zien, met significante omzet- en winstgroei. Ondanks enkele zwakke punten zoals operationele verliezen en afhankelijkheid van abonnementsdiensten, blijven de vooruitzichten positief.

De strategische samenwerkingen en voortdurende innovaties positioneren het bedrijf goed voor toekomstige groei. Wij blijven bullish over het aandeel, mede door de sterke financiële prestaties en de veelbelovende vooruitzichten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.