Navigation

Qiagen: trading kans - 300 miljoen voor aandeelhouders - FDA goedkeuring

Hoewel we aan de late kant zijn, ligt er mogelijk een handelskans in Qiagen $QIA nu het 300 miljoen gaat uitkeren aan aandeelhouders. Ook heeft het bedrijf, dat onderdeel uitmaakt van de DAX, FDA-goedkeuring ontvangen voor geïntegreerde PCR-gebaseerde klinische moleculaire testsystemen in de Verenigde Staten voor de directe detectie van asymptomatische en symptomatische bacteriële infecties met chlamydia en gonorrhoeae.

De vooruitzichten zijn redelijk goed voor 2024 voor Qiagen, maar het is ook niet het goedkoopste aandeel. Daardoor is de overall rating neutraal, maar een handelskans zien we wel. Dit ook gezien de prijsactie van het aandeel.

Het bedrijf plant een synthetische terugkoop van aandelen ter waarde van 300 miljoen dollar om aan aandeelhouders uit te keren. Hierbij wordt directe kapitaaluitkering gecombineerd met een aandelensamenvoeging. Het bedrijf ziet dit als een efficiënte manier om aandeelhouders te belonen. De procedure omvat drie stappen: verhoging van de nominale waarde van de aandelen, aandelensamenvoeging en terugbetaling van kapitaal. Qiagen start dit programma eind januari 2024.

Financieel directeur Roland Sackers benadrukt dat het bedrijfsprofiel en de sterke kasstroom behouden blijven. Qiagen is een leverancier van monstervoorbereidings- en testtechnologieën voor moleculaire diagnostiek, academisch onderzoek, de farmaceutische industrie en toegepaste testen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.