Navigation

Qualcomm: zou Intel willen overnemen - een zwaktebod - visie op de situatie

Qualcomm: zou Intel willen overnemen - een zwaktebod - visie op de situatie
pro

Mogelijk volgt na de opening van New York nog een kort bericht.

Qualcomm QCOM heeft recent Intel $INTC benaderd voor een mogelijke overname, wat één van de grootste technologieovereenkomsten in de geschiedenis zou kunnen worden. Dit zouden bronnen aan The Wall Street Journal hebben gemeld (het artikel is hier te vinden).

Het aandeel Qualcomm

Wij zijn niet echt enthousiast over een mogelijke overname van Intel door Qualcomm, terwijl we sowieso niks doen momenteel met Intel.

Het lijkt erop dat deze overname mogelijk te maken heeft met het feit dat Qualcomm's strategie zelf te weinig tractie krijgt. Bovendien zou Qualcomm een bedrijf overnemen dat aan het infuus hangt, wat ook niet aantrekkelijk is.

Of er nu wel of geen overname plaatsvindt, we vragen ons af of onze (reeds verkleinde) positie in Qualcomm, die we sinds januari 2024 hebben vanaf 140 dollar, niet moet worden verkocht. Deze positie is al verminderd, in lijn met onze totale blootstelling aan technologie, zoals eerder gemeld.

We overwegen nu om geheel weg te gaan, aangezien we twijfels hebben over Qualcomm. Daar kunnen we zeker naast zitten, want misschien zou een overname van Intel juist wijzen op de kracht van Qualcomm.

Echter, als we uitstappen, kunnen we later altijd opnieuw instappen. We komen hier zo nodig later op terug en of we wel of niet op een stijging van Qualcomm blijven zitten.

Verdere uitleg: een zwaktebod

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.