Navigation

Uitzendbranche: ABU meldt cijfers - geen reden iets te doen met deze aandelen - RAND

In de afgelopen weken is het aantal gewerkte uren in de Nederlandse uitzendsector opnieuw afgenomen terwijl de omzet is gestegen. Dit blijkt uit cijfers van brancheorganisatie ABU die vandaag zijn gepubliceerd.

Over heel 2023 was er een krimp zichtbaar in het aantal uitzenduren met 14 procent, terwijl de omzet met 2 procent is afgenomen. Het feit dat deze laatste cijfers dan iets beter zijn, zien we meer als een seizoensgebonden effect of een tijdelijke verbetering. We zien nog steeds geen enkele reden optimistisch te zijn over uitzenders, zoals Randstad $RAND. Dit komt omdat de verdienmodellen uit het verleden minder goed werken.

In periode 13, wat overeenkomt met week 49 tot en met 52 van 2023, daalden de uitzenduren met 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarentegen steeg de omzet met 5 procent. Een periode eerder waren de uren nog met 12 procent gedaald en de omzet met 1 procent.

Binnen de administratieve sector namen de uren in de laatste periode van 2023 op jaarbasis af met 17 procent, terwijl de omzet met 3 procent daalde. In de industrie daalden de uren op jaarbasis met 3 procent, terwijl de omzet met 9 procent steeg. In de technische sector daalde het aantal uren met 4 procent, maar steeg de omzet met 9 procent. Een periode eerder was de omzet ook al met 4 procent toegenomen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.