Navigation

RELX: blijft ijzersterk - reeds op een stijging van 20,6 euro - visie

RELX: blijft ijzersterk - reeds op een stijging van 20,6 euro - visie

RELX heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt, die opnieuw aan de verwachtingen voldoen. In 2023 boekte het bedrijf een hogere omzet en verbeterde andere parameters. Bovendien kondigde het aan om in totaal voor 1 miljard Britse ponden aan eigen aandelen in te kopen.

De cijfers bevestigen dat onze visie onveranderd blijft. We zien het als een lange-termijn-groeier, waarbij we af en toe wellicht vergoten en verzwaren en heel soms even uitstappen om vervolgens weer snel in te stappen. In maart 2021 zijn we bijvoorbeeld opnieuw ingestapt in RELX toen de koers op 20,60 euro lag.

Ondanks dat de koers nu iets lager ligt, bevestigen de cijfers de positieve onderliggende trend, vooral omdat RELX zich steeds meer richt op tools voor analyse en besluitvorming die een hoge groei kennen.

Dit wijst op een verdere stijging van het resultaat in de toekomst, wat RELX zelf ook bevestigt door een positief momentum te verwachten en opnieuw een jaar met sterke onderliggende groei van de omzet en de aangepaste operationele winst te zien, evenals een sterke groei van de aangepaste winst per aandeel.

De netto schuld kwam in 2023 uit op 6,4 miljard Britse ponden, iets minder dan vorig jaar, wat resulteerde in een schuld-ratio van 2.0.

De cijfers benadrukken de sterke vooruitzichten voor RELX en geeft aan dat het aandeel een mooie groeier is en geschikt als pensioen-aandeel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.