Navigation

Remy Cointreau: China anti-dumpingsonderzoek cognac - wegblijven sector

Het Chinese ministerie van Handel heeft aangekondigd dat het een anti-dumpingsonderzoek naar brandy, oftewel cognac, gaat beginnen. Dit kan een negatieve invloed hebben op bedrijven zoals Rémy Cointreau $RCO.

Eerder hebben we al aangegeven dat wij momenteel weinig heil zien in investeringen in deze Franse spiritbedrijven. Ze hebben niet alleen te maken met een veel zwakkere Noord-Amerikaanse markt, maar ook met problemen in China.

Nu de handelsoorlog tussen de Europese Unie en China nog steeds niet luwt, neemt China tegenmaatregelen die een negatief effect kunnen hebben op de cognacverkopen, mede door deze anti-dumping onderzoeken. Zoals eerder gezegd blijven wij daarom weg uit deze sector. Zie ook onze eerdere berichtgeving in de database.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.