Navigation

Rémy Cointreau & Pernod Ricard lager door Chinese importheffingen - wegblijven

De aandelen van Rémy Cointreau en Pernod Ricard staan onder druk na de aankondiging van nieuwe Chinese importheffingen op Europese cognac. We zijn al langer bearish op deze aandelen, en de recente ontwikkelingen versterken dit idee.

Naast de importheffingen blijven de verkoopvooruitzichten voor zowel Noord-Amerika als China onzeker.

Het Chinese ministerie van Handel kondigde aan dat er vanaf 11 oktober heffingen van 30,6 tot 39 procent zullen gelden. Deze maatregel is een reactie op de beslissing van de EU om heffingen op elektrische auto's uit China in te voeren.

Een opmerkelijk detail is dat de heffingen niet van toepassing zijn op vaten van 200 liter of meer. Ondanks dit zakten de aandelen van Rémy Cointreau dinsdag met 8,0 procent, terwijl Pernod Ricard 3,8 procent verloor.

Dit bevestigt onze bearish visie op deze aandelen, vooral gezien de aanhoudende onzekerheid in belangrijke markten en de negatieve impact van de heffingen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.