Navigation

Fed: laat rente ongewijzigd - persconferentie Powell herhaling van zetten

De persconferentie van Powell, nadat de Fed de rente ongewijzigd heeft gelaten, is een herhaling van zetten zoals bij de vorige persconferentie. Powell maakt ook duidelijk dat de Fed er nog niet over nadenkt om de rente te verlagen. En de vraag die het FOMC comité heeft is om toch de rente verder te verhogen.

Al met al blijft de kans van een renteverhoging aanwezig. Zoals eerder gezegd is het een sideshow geworden of de Fed wel of niet nog een keer de rente zal verhogen met 25 basispunten. Wat nu vooral van belang is, is of de markt er echt vertrouwen in heeft dat de grote obligatieuitgiftes van de VS en andere landen kunnen worden opgevangen door de markt.

En juist die vraag is nog niet geheel duidelijk. Zodoende blijven we voor nu nog steeds afwachten in een markt die de laatste dagen het beter heeft gedaan. Wel blijft het belangrijk dat het juist goed is als de Fed voldoende hawkish blijft om inflatie terug te dringen naar 2%. Vooral voor de lange termijn blijkt dat een gunstig effect op aandelen te hebben.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.