Navigation

US Treasuries: lager - uitgifte $1,85 biljoen

Amerikaanse staatsleningen [Treasuries] hebben de laatste tijd een aanzienlijke waardedaling laten zien. De reden kan de recente overheidsaankondiging zijn waarin wordt vermeld dat ze van plan zijn om tegen het einde van het jaar nog eens $1,85 biljoen aan Amerikaanse schulden uit te geven. De daling vond al plaats voor de verlaging van de kredietwaardigheid door Fitch van AAA naar AA+.

Met de daling is onze long op Amerikaanse staatsleningen in verlies gekomen over de curve. We blijven long zitten en als we wel worden uitgestopt stappen we waarschijnlijk weer snel in.

We blijven erop rekenen dat Treasuries tussen nu en enkele kwartalen alsnog een rally kunnen doormaken door de daling van de Fed-rente in de tweede helft van 2024.

Wel is voor de korte termijn een belangrijk steunniveau doorbroken, wat aangeeft dat de obligaties mogelijk verder kunnen dalen. Maar doordat de timing dit jaar voor een stijging of daling sinds jaren niet zo moeilijk te voorspellen is moeten we ook dit soort gegevens met een korrel zout nemen.

En omdat timing blijkbaar erg moeilijk is op dit moment blijven we op de meest logische uitkomst speculeren. En dat is dat de rente uiteindelijk weer gaat dalen en obligaties in koers stijgen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.