Navigation

US Bonds: refunding operatie verhoogd - visie

Het Amerikaanse ministerie van financiën heeft voor het eerst in 2,5 jaar de omvang van zijn kwartaal refunding-operatie verhoogd. Het zal volgende week $103 miljard aan T-notes en T-bonds verkopen in zijn kwartaal refunding-veilingen. Dat is een stijging ten opzichte van de $96 miljard van het vorige kwartaal en iets boven de schattingen van $102 miljard.

Visie op refunding-operatie

Hoewel we ervan uit blijven gaan dat de markt-rente binnen enkele kwartalen lager staat (anders heeft ook de aandelenmarkt aanzienlijke problemen), wijzen we erop dat we mogelijk de komende dagen druk blijven zien op Amerikaanse staatsleningen. In het bijzonder kunnen stijgingen (dalingen in rente) leiden tot eventuele verkopen bij korte termijn spelers. Wel kunnen de banendata van vrijdag in de VS ook een aanzienlijke impact zowel opwaarts als neerwaarts hebben.

Het ministerie verklaarde ook dat verdere geleidelijke verhogingen van de refunding-veilingen waarschijnlijk nodig zijn in toekomstige kwartalen. Ook dit moeten we in overweging nemen en zou mogelijk voor een rem kunnen zorgen in de stijging van obligaties (daling rente) totdat de markt gewend is aan het nieuwe normaal.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.