Navigation

Amerikaanse 30 jarige hypotheekrente: voor het eerst in 23 jaar boven 7,5% - WMT - HD - TGT

De 30 jarige Amerikaanse hypotheekrente is voor het eerst in 23 jaar gestegen tot boven de 7,5%. Deze ontwikkelingen kunnen gevolgen hebben voor de financiële situatie van Amerikanen.

Deze week zullen WalMart $WMT, Home Depot $HD en Target $TGT hun cijfers presenteren. Dit zal meer inzicht geven in de effecten van deze gestegen hypotheekrente op de bestedingen.

De reeds bestaande uitdagingen van kredietverlening en hogere rentetarieven brengen al moeilijkheden met zich mee, waarbij het risico op kredietproblemen toeneemt. Denk ook aan de hoge rente op creditcard schulden. Deze schulden zijn tot recordhoogte gestegen.

Ondanks de hoge rente hebben we tot nu toe nog geen huizencrisis meegemaakt. Er is in de VS een tekort aan woningen. Als de rente niet daalt zal dit hoogstwaarschijnlijk wel een negatieve invloed hebben op de huizenmarkt en op aandelenmarkt.

Er wordt verwacht dat de rente en hypotheekrentes in 2024 zullen dalen. Dit kan enige verlichting brengen in de huidige financiële situatie en de impact op de Amerikaanse economie.

Voorde korte termijn is de situatie echter onzekerder en is het ook mogelijk dat aandelen hierdoor zich voorzichtiger bewegen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.