Navigation

Obligaties: yields lopen op in Europa - bund

Obligatierendementen in de eurozone (EU) stijgen en de Duitse rentetarieven hebben het hoogste punt in een maand bereikt. Dit komt ondermeer door de stijging van gasprijzen en een oplopende marktrente in de VS. Ook heeft de Bundesbank onlangs aangekondigd dat op Duitse obligaties de uitkering op de depositorente stopt in oktober.

De stijgende rente kan negatief uitwerken op aandelen op de korte termijn, hoewel dat in de laatste kwartalen niet het geval was. Iets dat afwijkt met de bewegingen in de geschiedenis.

Er is inderdaad meer onzekerheid over energieprijzen die inflatie kan veroorzaken.

Aan de andere kant zit er ook al veel in de koersen verwerkt en ziet het er vooralsnog niet naar uit dat de Duitse staatsleningen de vorige dieptepunten die al langer standhouden daadwerkelijk definitief doorbreken.

Dit zou kunnen inhouden dat er op de korte termijn een zekere rentedruk kan zijn (dalende obligatiekoersen), maar dat bij zo'n beweging juist kopers opkomen om te investeren in bunds voor de langere termijn.

Immers, niet alleen heeft Duitsland (ondanks een verslechterende overheidsdiscipline) nog steeds een AAA-status en tevens is de overtuiging dat inflatie verder zal afnemen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.