Navigation

China: twee belangrijke beleidsrentes verlaagd

De centrale bank van China heeft dinsdag twee belangrijke beleidsrentes verlaagd, wat erop wijst dat de referentierentes voor leningen later deze maand zullen dalen.

De renteverlagingen zijn op zich enige steun voor de financiële markten. Maar het lijkt niet voldoende te zijn om echte steun te bieden. Dit komt door een aanhoudende stroom van zwakke economische data en de verdieping van een ongekende vastgoed crisis. Marktwaarnemers vrezen dat er nog veel lijken uit de kast vallen in een vastgoedsector in de greep van fraude en bubbles.

De People's Bank of China heeft 401 miljard yuan ($55,24 miljard) aan liquiditeit geïnjecteerd via het eenjarige medium-termijn leenfaciliteit tegen een rente van 2,50%, lager dan de vorige 2,65%.

Ook heeft de bank CNY204 miljard aan middelen verstrekt via zeven dagen durende omgekeerde repurchase-overeenkomsten tegen een rente van 1,90%, vergeleken met de vorige 1,80%.

De groei van de consumptie en investeringen in China is verder afgekoeld in juli, terwijl de groei van de productie in fabrieken vertraagde, zo blijkt uit officiële gegevens die dinsdag zijn vrijgegeven.

De detailhandelsverkopen in China, een belangrijke maatstaf voor consumptie in het land, stegen in juli met 2,5% ten opzichte van een jaar eerder. Dit is een afname ten opzichte van de stijging van 3,1% op jaarbasis in juni.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.