Navigation

China verlaagt éénjarig tarief: 5 jaar ongewijzigd - geen steun

De Chinese centrale bank (PBoC) heeft het eenjarige tarief met 10 basispunten verlaagd naar 3,45%, terwijl het vijfjarige tarief onveranderd bleef op 4,2%. Dit nieuws valt tegen.

De 5-jaars Loan Prime Rate (LPR) in China is een benchmark voor rentetarieven die wordt gehanteerd voor middellange termijn leningen voor zowel bedrijven als huishoudens. Het fungeert als referentiepunt voor banken bij het bepalen van hypotheektarieven.

Het lijkt erop dat de Chinese overheid voorzichtig te werk gaat bij het uitvoeren van grootschalige stimuleringsmaatregelen. Mogelijk willen beleidsmakers eerst een grondiger begrip krijgen van zowel de vastgoedsector als de financiële sector voordat ze verdere stappen overwegen.

In elk geval zal een verdere verlaging van welk tarief dan ook in China slechts beperkte impact hebben op de korte termijn, aangezien hiermee de diepere economische problemen niet volledig worden opgelost. Veel van deze problemen zijn van structurele aard, zoals de aanwezigheid van bubbels in de woningmarkt en financiële sector.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.