Navigation

Obligaties Duitsland hoger - kans uptrend groter

De 10-jarige Duitse bund laat een stijging zien (lagere rente) vanwege de zwakkere economische data, zoals de PMI die vandaag uitkwam in Europa.

Vanaf mei zijn we aan het draaien naar positief in de Duitse bund. De laatste data bevestigen dat de kans steeds groter wordt dat we aan de vooravond van een aanzienlijke stijging staan.  Dat geldt ook voor kortlopender papier. Deze stijging van de obligatiekoersen voorzien wij (onvoorziene omstandigheden daargelaten) in de komende kwartalen.

Aanstaande donderdag vergadert de ECB. De rente zal waarschijnlijk verhoogd worden en Lagarde kan hawkish zijn, maar zal waarschijnlijk tussen de regels aangeven aangeven dat een top in de officiële rente wordt genaderd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.