Navigation

Hypotheekleningen VS: Zillow biedt 1% aanbetaling - doet denken aan 2008

Het Amerikaanse bedrijf Zillow heeft aangekondigd dat ze hypotheekleningen gaan aanbieden met slechts 1% aanbetaling. Tegelijkertijd introduceren andere kredietverstrekkers nu hypotheken met een looptijd van 40 jaar.

Doet denken aan jaren voor 2008

Deze ontwikkelingen doen denken aan de periode voorafgaand aan 2008. Dit kan leiden tot ernstige problemen en een riskante bubbel creëren, doordat mensen huizen kopen die eigenlijk te duur zijn.

Als de Fed daadwerkelijk de rente langer hoog houdt kan dit bijna zeker tot aanzienlijke financiële problemen leiden. Hoewel dit op korte termijn mogelijk weinig invloed heeft, kan de maatregel met betrekking tot een aanbetaling van slecht 1% op de langere termijn zeer ongunstig kan uitpakken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.