Navigation

Jackson Hole: Macro Intelligence ziet rente langer voor hoger

De verwachting is dat de Federal Reserve (Fed) tijdens de toespraak van Fed-voorzitter Powell in Jackson Hole zal benadrukken dat ze vasthouden aan het beleid van 'hogere rente voor langere tijd'.

Volgens Julian Brigden van Macro Intelligence zullen er waarschijnlijk geen nieuwe elementen worden toegevoegd aan het Amerikaanse monetair beleidsvooruitzicht.

Brigden verklaart: "Ze zullen terughoudend zijn met beleidsveranderingen om de financiële omstandigheden niet te versoepelen. Ze zullen dit 'zwaard van Damocles' blijven gebruiken in de vorm van mogelijk nog eens een 25 basispunten renteverhoging, terwijl ze duidelijk maken dat ze voorlopig niet van plan zijn om de rente te verlagen."

Brigden verwacht dat de inflatie boven het streefcijfer zal blijven, wat geen ruimte laat voor een dovish beleid (beleid gericht op versoepeling). Hij benadrukt dat investeerders nog moeten beseffen dat 'hogere rente voor langere tijd' betekent "veel, veel langer dan het marktconcept van 'langer'."

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.