Navigation

Rente: Amerikaanse obligatiemarkt vooralsnog zijwaarts - onder water

De Amerikaanse obligatiemarkt vertoont vandaag vooralsnog een zijwaarts patroon. We staan aanzienlijk onder water met onze stijgings-posities. En er is zeker kans op verdere verliezen op de korte termijn.

Toch houden we vast aan onze longposities (op futures), omdat de rente in de komende 12 maanden weer zou kunnen dalen en de obligatiekoersen kunnen stijgen.

We houden er wel rekening mee dat de stijging beperkter zal zijn en dat we tevreden mogen zijn als er überhaupt een positief rendement wordt behaald. Dit komt doordat de posities waar we vertrouwen in hebben uiteindelijk mogelijk niet veel zullen opleveren vanwege de tegenwind op dit moment en de kans dat de rente langer hoog blijft.

Zoals verwacht wees Powell tijdens zijn speech op vrijdag tijdens Jackson Hole elke suggestie af dat het inflatiedoel zou veranderen: "Two percent is and will remain our inflation target." Powell benadrukte dat de reële rentes positief zijn en "aanzienlijk boven mainstream schattingen" van het neutrale niveau liggen.

De beleidskoers is restrictief "maar we kunnen het neutrale renteniveau niet met zekerheid vaststellen, en dus is er altijd onzekerheid over het exacte niveau van monetaire beleidsbeperking.", aldus Powell.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.