Navigation

Retail Estates: presenteert resultaten - redelijk sterk - visie

Retail Estates: presenteert resultaten - redelijk sterk - visie

Retail Estates $RET, actief in de winkelvastgoedsector, heeft zijn derde kwartaalresultaten voor het boekjaar 2023-2024 bekendgemaakt. Het bedrijf rapporteerde een aanzienlijke stijging in de netto huurinkomsten en bevestigde een stabiele bezettingsgraad van hun vastgoedportefeuille.

Retail Estates heeft een optimistische outlook voor de toekomst, maar blijft alert op mogelijke economische en marktrisico's.

Onze visie op het aandeel

Retail Estates heeft een solide prestatie neergezet in het derde kwartaal, met stijgende huurinkomsten en een strategische acquisitie in Rotterdam die hun portfolio versterkt. De stabiele bezettingsgraad en de prognose van een aantrekkelijk dividend zijn pluspunten.

Echter, de stijging in de schuldratio en de afname in de waarde van financiële instrumenten zijn punten van zorg. Beleggers die reeds aandelen bezitten, doen er mogelijk verstandig aan deze vast te houden gezien de positieve vooruitzichten en de stabiele operationele prestaties. Ook is de chart redelijk gunstig.

Sterke punten

  • Stijging netto huurinkomsten: De netto huurinkomsten stegen met 11,83% tot € 103,03 miljoen.
  • Stabiele bezettingsgraad: De bezettingsgraad bleef hoog op 97,92%.
  • Dividendprognose: Een brutodividend van € 5 per aandeel wordt bevestigd.
  • Strategische acquisitie: De aankoop van Alexandrium Megastores in Rotterdam voor € 81,5 miljoen versterkt de vastgoedportefeuille.

Zwakke punten

  • Stijgende schuldratio: De schuldratio nam toe tot 45,52%, vergeleken met 44,77% op 31 maart 2023.
  • Negatieve waardeveranderingen financiële instrumenten: Een daling van € 21,36 miljoen in de waarde van financiële instrumenten.
  • Netto resultaat beïnvloed door eenmalige posten: Het netto resultaat omvat een verlies van € 0,21 miljoen door de verkoop van vastgoed en andere portefeuilleresultaten.

De resultaten

Retail Estates rapporteerde een netto huurinkomsten van € 103,03 miljoen voor de eerste drie kwartalen van 2023-2024, een stijging van 11,83% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De stijging werd aangedreven door de acquisitie van verhuurd vastgoed en de indexatie van bestaande huren. De eerlijke waarde van de vastgoedportefeuille bereikte voor het eerst de mijlpaal van € 2 miljard, met een stijging van 6,46% ten opzichte van 31 maart 2023.

De EPRA winst per aandeel bedroeg € 4,68, een stijging van 4,23% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het netto resultaat kwam uit op € 85,90 miljoen, ondanks negatieve waardeveranderingen in financiële instrumenten en verliezen door vastgoedverkoop.

Outlook en verwachtingen

Retail Estates verwacht dat de positieve trend in huurinkomsten zal doorzetten en bevestigt een brutodividend van € 5 per aandeel. De acquisitie van Alexandrium Megastores zal naar verwachting bijdragen aan de toekomstige inkomsten en waardegroei van de vastgoedportefeuille. Het bedrijf blijft echter waakzaam voor economische en marktgerelateerde risico's die de resultaten kunnen beïnvloeden.

Begeleiding van management

CEO Jan De Nys benadrukte de strategische waarde van de acquisitie van Alexandrium Megastores en de herlancering van Fun winkels door ToyChamp/Dreamland en Jysk. Hij onderstreepte het belang van duurzaamheid en de rol van Retail Estates als 'partner of choice' voor ondernemers, wat bijdraagt aan de stabiliteit en groei van het bedrijf.

Conclusie

Retail Estates heeft redelijke resultaten neergezet in het derde kwartaal van 2023-2024, met groeiende huurinkomsten en een strategische uitbreiding van hun vastgoedportefeuille. De stabiele bezettingsgraad en de bevestiging van een aantrekkelijk dividend is gunstig voor beleggers.

Echter, de stijging in de schuldratio en negatieve waardeveranderingen in financiële instrumenten zijn punten van zorg. Beleggers doen er mogelijk goed aan om de aandelen vast te houden, gezien de positieve vooruitzichten en stabiele operationele prestaties.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.