Navigation

Rheinmetall: met cijfers - zijn sterk - eerste update en visie

Dit is een eerste melding. Later vandaag volgt een update.

In het fiscale jaar 2023 genereerde de Rheinmetall $RHM een geconsolideerde omzet van €7.176 miljoen. Dit is een stijging van €766 miljoen of 12% ten opzichte van de omzet van het voorgaande jaar, die €6.410 miljoen bedroeg.

De eerste resultaten laten zien dat de volledige jaarwinst voor 2024 iets lager lijkt te zijn dan wat analisten hadden verwacht. Dit komt echter doordat bepaalde orders zijn doorgeschoven naar 2024 wat betreft de boekhouding van het eindresultaat. Daarom wordt dit niet als "storend" beschouwd. De marges zijn goed en de vooruitzichten die door het bedrijf zijn gepresenteerd, zijn ook gunstig met een sterke groei en betere marges.

Op basis van deze gegevens blijven we positief gestemd over dit aandeel. Of het vandaag meteen verder stijgt is niet te zeggen. Wel blijft de trend opwaarts. We komen later vandaag nog een keer terug op Rheinmetall.

Enige cijfers

Vanwege deadline-aanpassingen voor leveringen in individuele projecten werden sommige verkopen uitgesteld tot 2024. De geconsolideerde omzet voor 2023 bleef daarom achter bij de prognose, die een omzet tussen €7,4 miljard en €7,6 miljard voor het jaar had verwacht.

Na correctie voor wisselkoers- en M&A-effecten bedroeg de omzetgroei 11,9%, gecorrigeerd voor deze effecten was het 10,6%. Het internationale aandeel van de geconsolideerde omzet in het afgelopen jaar bedroeg ongeveer 76%, na 71% in het voorgaande jaar.

Op basis van de huidige marktverwachtingen verwacht de Rheinmetall een significante groei in de omzet en voorziet zij een stijgende operationele marge in combinatie met een verbeterd operationeel resultaat in het fiscale jaar 2024.

De jaarlijkse omzet van de Rheinmetall Group wordt naar verwachting in fiscaal jaar 2024 op een niveau van ongeveer €10 miljard liggen (omzet in fiscaal jaar 2023: €7,2 miljard).

Op basis van deze omzetprognose en rekening houdend met holdingkosten, verwacht Rheinmetall een verbetering van het groepresultaat en een groepsmarge van 14% tot 15% (marge in fiscaal jaar 2023: 12,8%).

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.