Navigation

Rheinmetall: tweede blik op cijfers en het aandeel

Rheinmetall: tweede blik op cijfers en het aandeel
pro

Dit is een vervolg van een instant view deze ochtend

Na een tweede blik op de kwartaalcijfers van Rheinmetall $RHM blijven we positief over de lange termijn vooruitzichten van het aandeel, ondanks enkele korte termijn uitdagingen.

Dit heeft ook te maken met het feit dat de topman eerder aangaf te verwachten dat zo'n 30 tot 40 procent van het defensiefonds van Duitsland, ter grootte van 100 miljard euro, uiteindelijk aan de omzet van Rheinmetall kan worden toegevoegd.

Daarnaast breidt Europa haar defensiecapaciteiten uit, en Rheinmetall heeft onlangs haar positie in de munitie-industrie versterkt door verschillende overnames. Het bedrijf is breed actief in de defensiesector, variërend van tanks tot voertuigen en andere apparatuur.

Gezien de robuuste orderportefeuille en de verwachte omzetgroei zijn we optimistisch over de toekomstige prestaties van Rheinmetall. Hoewel de winst per aandeel licht daalde van €1,21 tot €1,13, biedt de sterke vraag naar militaire voertuigen en munitie, samen met hoogwaardige raamovereenkomsten, een solide basis voor toekomstige groei.

Het aandeel: stop verhogen

We gaan onze winst-stop verhogen naar €400 (vanaf €350), nadat we op €223,1 zijn ingestapt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.