Navigation

Rheinmetall: overname Amerikaanse Loc- sterke zet - implicaties en visie aandeel

Rheinmetall: overname Amerikaanse Loc- sterke zet - implicaties en visie aandeel

Rheinmetall RHM neemt het Amerikaanse Loc over voor 950 miljoen dollar. De overname van Loc Performance door Rheinmetall biedt het Duitse defensieconcern directe toegang tot de Amerikaanse defensiemarkt, de grootste ter wereld. Als eerste willen we melden dat we op een up blijven zitten. We zijn ingestapt op 223,1 euro in januari 2023. (Zie ook onze database.)

Door een gevestigde Amerikaanse leverancier over te nemen met aanzienlijke productiemogelijkheden en expertise, kan Rheinmetall snel opschalen en zijn productaanbod lokaal in de Verenigde Staten uitbreiden. Dit is essentieel om grote overheidscontracten binnen te halen, aangezien lokale productie en aanwezigheid vaak cruciaal zijn.

Deze overname versterkt niet alleen de industriële basis van het bedrijf in de VS, maar biedt ook meer toegang tot de Noord-Amerikaanse markt. Als onderdeel van deze uitbreiding vergroot Rheinmetall zijn productiecapaciteiten in de VS, met het oog op het binnenhalen van omvangrijke orders van het Amerikaanse leger, die een totale waarde van meer dan 60 miljard dollar zouden kunnen bereiken.

Het bedrijf is betrokken bij twee belangrijke programma's van het Amerikaanse leger. Ten eerste neemt Rheinmetall deel aan de XM30-programma, dat gericht is op het introduceren van een nieuwe generatie infanteriegevechtsvoertuigen. In dit programma is Rheinmetall een van de twee overgebleven deelnemers in de huidige prototypefase, met een geschatte contractwaarde van ongeveer 45 miljard dollar voor de productie van circa 4.000 voertuigen. Daarnaast is Rheinmetall betrokken bij het Common Tactical Truck (CTT) programma, waarin het bedrijf meedingt om de productie van ongeveer 40.000 trucks. Dit programma heeft een geschatte waarde van 16 miljard dollar.

Bovendien versterkt deze overname de concurrentiepositie van Rheinmetall ten opzichte van andere internationale defensiebedrijven die eveneens proberen voet aan de grond te krijgen op de Amerikaanse markt.

Naast de uitbreiding in de Verenigde Staten blijft Rheinmetall ook investeren in de productie van munitie in Europa. Dit benadrukt dat het bedrijf zich strategisch breed positioneert om zowel in de Verenigde Staten als in Europa een leidende rol te spelen in de defensie-industrie.

Met deze overname vergroot Rheinmetall zijn kansen om belangrijke contracten binnen te halen, zoals die voor het XM30-programma voor infanteriegevechtsvoertuigen en het "Common Tactical Truck (CTT)" programma.

Dit versterkt hun positie op de wereldwijde defensiemarkt, vooral in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd kan de overname leiden tot nauwere samenwerking en technologie-uitwisseling tussen de Verenigde Staten en Europa op het gebied van defensie. Wij blijven bullish op het aandeel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.