Navigation

Rheinmetall: grootste order ooit - als verwacht - update

Rheinmetall: grootste order ooit - als verwacht - update
pro

Op donderdag heeft Rheinmetall $RHM, de in Düsseldorf gevestigde technologiegroep, een kadercontract ontvangen van de Bundeswehr voor de levering van 155mm artillerie munitie ter waarde van maximaal €8,5 miljard. Deze order is geen echte verrassing en werd al verwacht.

Deze uitbreiding van een bestaand kadercontract heeft als doel de voorraden van de Bundeswehr en haar bondgenoten aan te vullen, evenals ondersteuning te bieden aan Oekraïne in haar verdediging.

De leveringen gaan begin 2025 starten, waarbij de belangrijkste afnemer de Bondsrepubliek Duitsland zal zijn. Ook partnerlanden zoals Nederland, Estland en Denemarken nemen deel aan deze bestelling.

Daarnaast werd een initiële afroep uit het kadercontract gedaan om de capaciteitsbenutting van de nieuwe fabriek in Unterluess (Nedersaksen) tijdens de opstartfase te waarborgen. Deze bestelling omvat de levering van verschillende versies van 155mm projectielen met een waarde van ongeveer €880 miljoen. De leveringen hiervoor zullen ook in 2025 beginnen, en verdere verhoogde afroepen worden in de komende jaren verwacht.

Rheinmetall zal de volledige waardeketen voor artillerie munitie in Unterluess produceren om het “volledige schot” uit één hand aan te bieden: het projectiel, de ontsteker, de explosieve lading en de drijflading die het projectiel bij het afvuren uit de loop stuwt. Vanaf het tweede productiejaar zal op deze locatie een jaarlijkse capaciteit van 100.000 projectielen worden bereikt, oplopend tot 200.000 per jaar.

Het aandeel Rheinmetall

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.