Navigation

Herhaling: Rheinmetall: verhoogt outlook - al langer op een up - visie aandeel

Herhaling: Rheinmetall: verhoogt outlook - al langer op een up - visie aandeel

[Dit bericht is op woensdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Rheinmetall $RHM heeft zijn omzet en bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal van het huidige boekjaar aanzienlijk verhoogd en daarmee de huidige marktverwachtingen ruimschoots overtroffen.

Op basis van de voorlopige cijfers per 24 juli 2024 wordt verwacht dat de omzet jaar-op-jaar met ongeveer 49% zal stijgen tot €2.234 miljoen en dat het bedrijfsresultaat met ongeveer 111% zal stijgen tot €271 miljoen.

Hiermee liggen beide kerncijfers ver boven de marktverwachtingen van €2.064,1 miljoen voor de omzet en €226,2 miljoen voor het bedrijfsresultaat. Op basis van de voorlopige cijfers is de operationele winstmarge gestegen tot 12,1% in vergelijking met de consensus van 11,0%.

Het aandeel

Deze indrukwekkende cijfers onderbouwen waarom we al langere tijd op een stijgende lijn zitten. Sinds januari 2023 vanaf 223,1 euro zitten we op een up.

Hoewel het aandeel momenteel tegen weerstand aanloopt, is de kans aanwezig dat de stijging zich op de langere termijn duidelijk voortzet. De meest recente cijfers bevestigen deze vooruitzichten.

Wel kunnen supply chain problemen en goed personeel een uitdaging vormen, wat eventueel de groei in de komende kwartalen tijdelijk iets kan afremmen. Dat zijn echter luxeproblemen.

  • Consistente omzetgroei: De omzet is in het tweede kwartaal met 49% gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, wat aantoont dat het bedrijf voortdurend in staat is zijn verkoopcijfers te verhogen.
  • Sterke winstgroei: Het bedrijfsresultaat is met 111% gestegen, wat een verdubbeling van de winst betekent. Dit toont aan dat het bedrijf niet alleen meer verkoopt, maar dit ook efficiënter doet, waardoor de winst aanzienlijk stijgt.
  • Verhoogde winstmarge: De operationele winstmarge is gestegen naar 12,1%, wat hoger is dan de marktverwachtingen. Dit wijst op een verbeterde operationele efficiëntie en winstgevendheid.
  • Grote orderintake: De orderintake van €11,4 miljard in het tweede kwartaal toont aan dat Rheinmetall succesvol is in het binnenhalen van nieuwe contracten, wat de toekomstige omzetgroei veiligstelt.
  • Vooruitzichten voor het volledige jaar: Met een verwachte geconsolideerde omzet van ongeveer €10 miljard en een bedrijfswinstmarge van tussen de 14-15%, laat het bedrijf zien dat het goed gepositioneerd is om de groei voort te zetten.

Het is duidelijk dat de consistente groei in omzet, winst en orderintake over meerdere kwartalen aantoont dat Rheinmetall in een positieve winst-trend zit. Wij blijven bullish over het aandeel.

Extra informatie

De positieve ontwikkeling van de financiële kerncijfers is voornamelijk te danken aan de vroege omzetherkenning in de divisie Wapens en Munitie en de relatief hogere omzetbijdrage van Rheinmetall Expal Munitions in de eerste zes maanden.

De sterke orderintake in het tweede kwartaal zorgde ervoor dat de Rheinmetall Nominaties stegen tot €11,4 miljard. Dit was voornamelijk te danken aan orders van de Duitse klant als gevolg van de uitvoering van inkoopprojecten uit het speciale fonds van de Bundeswehr.

Tegen deze achtergrond en de verwachte bedrijfsontwikkeling in de tweede helft van het jaar, bevestigt het management de omzet- en winstprognose voor het volledige jaar 2024 met ten minste een geconsolideerde omzet van ongeveer €10 miljard en een bedrijfswinstmarge van tussen de 14-15% (inclusief overnames). Rheinmetall zal de volledige financiële cijfers voor het tweede kwartaal op 8 augustus 2024 rapporteren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.