Navigation

Rio Tinto: productie update - mijnbouw goedkoop- toch blijven wachten

Rio Tinto handhaaft zijn productierichtlijnen. Zoals we wel vaker hebben geschreven, zijn aandelen in mijnbouw eigenlijk goedkoop. Er komt een tekort aan verschillende grondstoffen in de toekomst. Ondermeer in koper.

De bouw van nieuwe mijnen duurt jaren, omdat deze aanbestedingsprocedures traag zijn. We zouden kunnen overwegen om met een aantal van deze fondsen iets te doen, maar het momentum is zeer beperkt.

Zo blijven we afwachten, maar deze groep aandelen staat zeker op de lijst om op een gegeven moment in te stappen. Nu is het dus wachten op een beter momentum voor deze aandelen.

Terug naar de informatie van Rio Tinto

De vooruitzichten anticiperen op een geleidelijk herstel in China in 2024, met een zwaartepunt naar de tweede helft, terwijl er uitdagingen worden opgemerkt in de markten van de VS en de EU.

Rio Tinto handhaaft zijn richtlijnen voor 2024 en rapporteerde een daling van 2% op jaarbasis in de productie van ijzererts in het vierde kwartaal, maar een stijging van 2% voor het hele jaar.

Pilbara ijzerertszendingen daalden 1% in het vierde kwartaal, maar stegen met 3% in 2023. De productie van bauxiet steeg met 15% op jaarbasis in het vierde kwartaal, maar bleef stabiel op 54,6 miljoen ton voor het hele jaar.

De aluminiumproductie steeg met 8% in het vierde kwartaal en met 9% in 2023. Gedolven koper steeg met 5% in het vierde kwartaal en met 2% in 2023. De productie van titaandioxide-slag daalde met 15% in het vierde kwartaal en met 7% voor het hele jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.