Navigation

Rio Tinto met cijfers - BHP

Rio Tinto (RIO) is met de cijfers gekomen. Het aandeel staat voorbeurs Wall Street iets lager. Momenteel doen we niks met Rio Tinto, maar volgen het wel, omdat we kijken wanneer we het aandeel BHP naar positief willen zetten. We gebruiken Rio Tinto als indicator.

We zien BHP als een belangrijke speler in koper waar in de toekomst een tekort aan komt. Na de cijfers van Rio Tinto blijven we afwachten waarbij ook BHP voorbeurs lager ligt.

Het aandeel BHP zit ook al een lange tijd in een tradingrange. Of we stappen in op een correctie, of we wachten totdat er een breakout komt (gebaseerd op de huidige gegevens).


De cijfers van Rio Tinto

Rio Tinto (RIO) rapporteerde een omzet van $26,7 miljard voor H1 2023, een daling van 10% YoY. Onderliggende EBITDA daalde naar $11,7 miljard, vergeleken met $15,6 miljard, door verbeterde operationele prestaties met een stijging van 5% YoY in volume.

Onderliggende EPS daalde met 34% YoY naar $3,52 in H1 2023. Op 30 juni 2023 bedroeg de nettoschuld $4,35 miljard. De operationele kasstroom daalde met 33% YoY naar $6,98 miljard in H1 2023.

Rio blijft verwachten dat de volledige jaarzendingen voor Pilbara aan de bovenkant van de oorspronkelijke richtlijn zullen liggen, tussen 320 en 335 miljoen ton, vanwege aanhoudende operationele verbeteringen en implementatie van het Safe Production System in Pilbara.

Voor 2023 verwacht Rio de bauxietproductie aan de onderkant van het bereik van 54 tot 57 miljoen ton vanwege geplande investeringen om verloren productie te herstellen.

De productieprognose voor kopererts (geconsolideerde basis) voor 2023 blijft staan op 590 tot 640 duizend ton.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.