Navigation

Herhaling: Crypto: Kerrisdale gaat short in Riot - MSTR -redactionele noot

Herhaling: Crypto: Kerrisdale gaat short in Riot - MSTR -redactionele noot

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Kerrisdale heeft een shortpositie ingenomen op Riot Platforms [Riot] $RIOT vanwege een wankel bedrijfsmodel. Rahm Adrangi, de oprichter van Kerrisdale, bekritiseerde het bedrijfsmodel van Bitcoin-miners, vooral gezien de huidige waarderingen en de wereldwijde concurrentie. Bitcoin-mining wordt beschreven als een uitdagende sector.

Kerrisdale's strategie is gebaseerd op de overtuiging dat investeren in een bedrijf dat afhankelijk is van onvoorspelbare inkomsten in een zeer competitieve omgeving gebrekkig is. In plaats daarvan zouden crypto-gelovigen direct Bitcoin moeten kopen, aldus Kerrisdale.

De aandelen van Riot, een bedrijf gevestigd in Castle Rock, Colorado, daalden met 0,2% na het rapport van Kerrisdale, dat ook wees op de verwatering van aandeelhouders door de verkoop van aandelen.

Redactionele noot

Wij zitten op een stijging van het aandeel Riot. Kerrisdale is ook degene die eerder MicroStrategy shortte en net als bij Riot is dit geen naked position. De motivatie die Kerrisdale geeft is absoluut correct.

Alleen wij geloven dat het glas juist halfvol is bij Riot. Ook geldt dat de risk/reward erg hoog kan zijn. Riot behoort tot de sterkere miners en profiteert van anderen die afvallen.

Zodoende is het goed om een criticus als Kerrisdale te hebben, maar het verandert niet onze visie. We zitten naast Riot ook in CleanSpark en Marathon Digital. Wel willen we ook waarschuwen dat aandelen in de crypto-minig een high risk sticker hebben.

Riot is een bedrijf dat zich richt op de mining van Bitcoin en digitale infrastructuur. Ze exploiteren mining-hardware en -infrastructuur, voornamelijk in Texas, met extra engineeringactiviteiten in Colorado.

Financiële prestaties Q1 2024

Riot Platforms rapporteerde voor het eerste kwartaal van 2024 een totale omzet van $79,3 miljoen, waarvan $74,6 miljoen afkomstig was van Bitcoin-mining. Het netto-inkomen bedroeg $211,8 miljoen, een aanzienlijke stijging ten opzichte van $18,5 miljoen in dezelfde periode in 2023. Deze stijging werd grotendeels gedreven door een prijsstijging van Bitcoin gedurende het kwartaal.

Bitcoin mining en kosten

In het eerste kwartaal van 2024 heeft Riot Platforms in totaal 1.364 Bitcoins gemined, een daling van 36% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023. De gemiddelde kosten om één Bitcoin te minen waren $23.000, wat 144% duurder was vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Deze stijging werd voornamelijk veroorzaakt door een toename van 89% in de wereldwijde netwerk-hashrate.

Bitcoin bezit

Op 31 maart 2024 bezat Riot Platforms 8.490 Bitcoins, wat overeenkomt met een marktwaarde van ongeveer $605,6 miljoen, gebaseerd op een Bitcoin-prijs van $71.000 per Bitcoin op die datum. Alle Bitcoins die het bedrijf in bezit heeft, zijn geproduceerd door hun eigen mining-activiteiten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.