Navigation

Riot: wil Bitfarms overnemen - schaalvergroting - kans koersdaling korte termijn

Riot: wil Bitfarms overnemen - schaalvergroting - kans koersdaling korte termijn

Riot $RIOT heeft een vijandig bod van $950 miljoen uitgebracht om rivaal Bitcoin-miner Bitfarms over te nemen. Het bod omvat $2,30 per aandeel in contanten en aandelen, wat 20% boven de koers ligt waarop Bitfarms handelde voordat Riot in april een privé-aanbod deed.

Riot heeft reeds een belang in Bitfarms en wil een stemming oproepen om nieuwe bestuurders toe te voegen. CEO Jason Les van Riot leidt de acquisitie-inspanningen en benadrukt dat de overname cruciaal is voor de toekomstige groei van het bedrijf.

Het aandeel

Dit wijst op een consolidatietrend in de sector, waarbij bedrijven door overnames proberen te groeien en schaalvoordelen te behalen. Hoewel dit op de lange termijn kan leiden tot stijgende aandelenkoersen door versterkte marktaandelen en efficiëntere operaties, kan de koers van Riot op korte termijn dalen vanwege de financieringslasten van deze overname.

Het is onze visie dat de huidige dip in de aandelenkoers van Riot een tijdelijke reactie is op de financiering van de overname van Bitfarms. Op de langere termijn verwachten we een stijging van de aandelenkoers doordat de markt zich aanpast aan de nieuwe bedrijfsstructuur en de voordelen van schaalvergroting en verhoogde efficiëntie duidelijk worden.

Door de halving, waarbij de beloning voor het minen van Bitcoin gehalveerd is, worden minder efficiënte miners uit de markt gedrukt, wat de positie van grotere spelers zoals Riot kan versterken. (Zie ook eerdere berichten.)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.