Navigation

Herhaling: Crypto: boete Ripple 125 mln - stijging XRP-token pure onzin

Herhaling: Crypto: boete Ripple 125 mln - stijging XRP-token pure onzin

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Rechter Torres heeft bepaald dat Ripple Labs een boete van $125 miljoen moet betalen en verdere schendingen van de effectenwetten moet stoppen. Aanvankelijk had de SEC een veel zwaardere boete van $2 miljard geëist van Ripple.

Met deze beslissing komt een einde aan de bijna vier jaar durende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De rechtszaak van de SEC tegen Ripple begon in december 2020, met de beschuldiging dat het bedrijf een niet-geregistreerde effectenaanbieding had gedaan door zijn XRP-token te verkopen.

Gejuich over XRP-token onzin

De Ripple-zaak heeft weinig operationele invloed op de prijsbeweging van de XRP-token. Ondanks de aanzienlijke groei van Ripple als bedrijf in de afgelopen jaren, is de waarde van XRP juist sterk gedaald. Dit geeft al aan dat er geen grote correlatie is. Ripple zou zelfs zonder de token kunnen functioneren in veel gevallen.

Het is een vergissing om te denken dat de waarde van de token nu zal stijgen enkel omdat de juridische strijd voorbij is. Het enige resultaat is dat Ripple naar de beurs zal gaan, waardoor de aandeelhouders kunnen cashen, terwijl de XRP-tokenhouders blijven zitten met waardeloze crypto.

De opkomst van Ripple als bedrijf staat dus grotendeels los van de prestaties van de XRP-token. Terwijl Ripple zijn operaties en samenwerkingen wereldwijd heeft uitgebreid, heeft XRP niet dezelfde ontwikkeling doorgemaakt. De daling in waarde van de token staat dus in schril contrast met de groei van het bedrijf de afgelopen paar jaar, wat de kloof tussen de twee benadrukt.

De koers gaat nu misschien even een upsqueeze maken door "foute influencers" en naïevelingen die de XRP-token kopen zonder te begrijpen wat het verband is tussen Ripple en de XRP-token.

Conclusie

De schikking van de SEC-zaak brengt een einde aan een van de meest spraakmakende juridische geschillen in de cryptocurrency-industrie. Het is echter belangrijk om het zakelijke succes van Ripple te scheiden van de prestaties van de XRP-token.

Terwijl de aandeelhouders van Ripple profiteren van de toekomstige beursgang van het bedrijf, moeten XRP-tokenhouders hun verwachtingen temperen en niet anticiperen op een significante permanente stijging van de token uitsluitend op basis van de juridische oplossing. Het is een kat in de kat de zak die XRP-token.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.