Navigation

RTX update - financiële impact

Het motorprobleem bij Pratt & Whitney zorgt ervoor dat RTX zijn kasstroom-prognose voor 2023 met $500 miljoen verlaagt vanwege inspecties. De CEO van RTX legt op CNBC uit dat dit bedrag wel hoger kan worden, maar hij benadrukt dat het probleem tijdelijk is en de inspecties sneller worden uitgevoerd dan eerder gepland.

Zoals geschreven zou deze dip wel eens een mooie koopkans kunnen gaan bieden zodra de paniek verdwenen is. Ook vanwege het feit dat er geen impact op motoren is die in productie zijn aldus RTX.

Ondanks het probleem heeft het bedrijf ook zijn omzetverwachting voor 2023 verhoogd van $73 miljard naar $74 miljard, in vergelijking met de eerdere prognose van $72 miljard naar $73 miljard.

Pratt & Whitney heeft vastgesteld dat een zeldzame omstandigheid in poedermetaal dat wordt gebruikt om bepaalde motoronderdelen te maken een versnelde vlootinspectie vereist. Hierdoor worden 1.200 van de meer dan 3.000 motoren in de komende negen tot twaalf maanden geïnspecteerd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.