Navigation

RTX: prima cijfers en positiever over de toekomst - het aandeel

RTX: prima cijfers en positiever over de toekomst - het aandeel

RTX verhoogt outlook voor 2024 ondanks lagere vrije kasstroom

Raytheon Technologies Corporation [RTX] $RTX heeft zijn resultaten over het tweede kwartaal van 2024 bekendgemaakt. Het bedrijf rapporteerde een omzetgroei van 8% en een sterke operationele prestatie en is positiever over de toekomst dan voorheen. Door deze positieve cijfers en een verhoging van de winstverwachting voor het hele jaar staat de koers van het aandeel RTX in de voorbeurshandel hoger.

Onze visie op het aandeel

Wij blijven positief over de vooruitzichten voor RTX, mede door de sterke operationele prestaties en de robuuste orderportefeuille van 206 miljard dollar. De vraag in zowel de commerciële luchtvaart- als defensiesector blijft sterk, wat de toekomstige omzetgroei ondersteunt.

De rverhoging van de winstverwachting naar 5,35 tot 5,45 dollar per aandeel benadrukt het vertrouwen van het management in het vermogen van RTX om te blijven groeien, ondanks enkele financiële tegenvallers zoals de verlaging van de vrije kasstroom wat echter tijdelijk is.

Bovendien worden de defensie-uitgaven in Europa naar verwachting verder verhoogd, wat gunstig zal zijn voor RTX, gezien de aanzienlijke aanwezigheid van het bedrijf in de defensiesector. We blijven bullish.

Sterke punten

  • Omzetgroei: De omzet steeg met 8% tot 19,7 miljard dollar, voornamelijk gedreven door sterke prestaties in de commerciële luchtvaartsector en defensie.
  • Aangepaste winst per aandeel: De aangepaste winst per aandeel steeg met 9% tot 1,41 dollar, wat wijst op een robuuste operationele efficiëntie.
  • Operationele kasstroom: Een sterke operationele kasstroom van 2,7 miljard dollar draagt bij aan de financiële gezondheid van het bedrijf.
  • Verhoogde vooruitzichten: RTX verhoogde zijn verwachtingen voor de gecorrigeerde omzet en winst per aandeel voor het hele jaar 2024, wat wijst op vertrouwen in toekomstige prestaties.

Zwakke punten

  • GAAP-winst per aandeel: De GAAP-winst per aandeel daalde aanzienlijk tot 0,08 dollar, mede door significante en niet-terugkerende kosten.
  • Juridische kosten: Er waren aanzienlijke juridische kosten van 0,68 dollar per aandeel gerelateerd aan de verwachte afhandeling van enkele juridische kwesties.
  • Vrije kasstroom: De vrije kasstroom werd verlaagd naar 4,7 miljard dollar, een aanzienlijke daling ten opzichte van de eerdere prognose van 5,7 miljard dollar.

Samenvatting van de resultaten

RTX rapporteerde voor het tweede kwartaal van 2024 een omzet van 19,7 miljard dollar, een stijging van 8% ten opzichte van vorig jaar. De aangepaste omzet bedroeg 19,8 miljard dollar, eveneens een stijging van 8%.

De GAAP-winst per aandeel (EPS) bedroeg 0,08 dollar, inclusief 0,29 dollar aan overname-gerelateerde kosten en 1,04 dollar aan andere significante en niet-terugkerende kosten, waaronder 0,68 dollar voor de verwachte afhandeling van enkele juridische kwesties en 0,33 dollar voor een vaste-prijs ontwikkelingscontract met een buitenlandse klant bij Raytheon.

De aangepaste winst per aandeel bedroeg 1,41 dollar, een stijging van 9% ten opzichte van vorig jaar.

De operationele kasstroom bedroeg 2,7 miljard dollar en de vrije kasstroom (FCF) was 2,2 miljard dollar. Het bedrijf heeft een orderportefeuille van 206 miljard dollar, waarvan 129 miljard dollar commercieel en 77 miljard dollar defensie.

Financiële vooruitzichten (Guidance)

RTX heeft de verwachtingen voor de gecorrigeerde omzet voor het hele jaar 2024 verhoogd naar een bereik van 78,75 tot 79,5 miljard dollar, van de eerdere prognose van 78,0 tot 79,0 miljard dollar.

De gecorrigeerde winst per aandeel is nu geraamd op 5,35 tot 5,45 dollar, een stijging ten opzichte van de eerdere verwachting van 5,25 tot 5,40 dollar. De vrije kasstroom is echter verlaagd naar ongeveer 4,7 miljard dollar, van de eerdere prognose van 5,7 miljard dollar.

Commentaar van de CEO

Chris Calio, president en CEO van RTX, verklaarde: "RTX leverde sterke operationele prestaties in het tweede kwartaal, met een organische omzetgroei van 10%, een aangepaste margestijging in alle drie segmenten en een vrije kasstroom van 2,2 miljard dollar. De kracht in onze eindmarkten en de prestaties in de eerste helft geven ons het vertrouwen om onze vooruitzichten voor aangepaste omzet en aangepaste winst per aandeel voor het hele jaar te verhogen."

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.