Navigation

RWE: wint gunning windlease Golf van Mexico - aandeel lager - Siemens Energy syndroom

Het Duitse energiebedrijf RWE $RWE heeft als enige de recente veiling voor offshore windlease in de Golf van Mexico gewonnen en daarmee hebben ze 1,24 GW aan toekomstige capaciteit verworven.

De verkregen lease is ongeveer 70,8 km uit de kust van Louisiana. RWE bood $5,6 miljoen (€5,15 miljoen) voor deze locatie, waarbij de waterdieptes variëren tussen tien en 25 meter.

De gewonnen lease is voor een locatie genaamd Lease Area OCS-G 37334, zo'n 70,8 km uit de kust van Louisiana. RWE bood $5,6 miljoen (€5,15 miljoen) voor deze locatie, waar de waterdieptes variëren van tien tot 25 meter.

De verwachte voltooiing van het offshore windmolenpark dat RWE heeft gewonnen, is gepland in het midden van de jaren 2030. Dit park zal voldoende schone energie produceren om 350.000 huishoudens in de VS van stroom te voorzien.

In maart 2023 heeft RWE ook een intentieverklaring ondertekend met Entergy om de mogelijkheden voor stroomopwekking via offshore wind in Louisiana en Texas te onderzoeken.

Visie op het aandeel

Met deze nieuwe toewijzing heeft RWE's portfolio voor de ontwikkeling van offshore wind in de VS nu een totale capaciteit van 5,9 GW bereikt. Toch staat het aandeel lager. Wat de exacte reden is weten we niet. Misschien komt dit doordat beleggers niet zeker weten of het project daadwerkelijk winstgevend zal worden.

Het opzetten ervan vergt tijd en de opstartkosten kunnen aanzienlijk zijn. Hierdoor ontstaat het "Siemens Energy syndroom". Dit bedrijf leidt aanzienlijke verliezen op hun bezit in Gamesa dat compleet misging. Een ander verhaal dan wat RWE aan het opbouwen is, maar blijkbaar is de markt vandaag in ieder geval niet overtuigd.

Ondanks deze situatie houden we vast aan onze positie in RWE. We zien echter nog geen duidelijke waardecreatie vanwege de recente gunning in de VS. RWE vraagt nu om extra subsidies in Europa, wat kans van slagen heeft gezien de toenemende zorgen over de infrastructuur voor groene energie. RWE zou ook kunnen profiteren van extra subsidies.

Bovendien blijft de langdurige opwaartse trend in stand op basis van de prijsontwikkeling van het aandeel. We hebben een positieve waardering toegekend aan het aandeel in 2019 toen het rond de €23,5 stond.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.