Navigation

Podcast & artikel: S&P 500 Bullish Percent Index: verdeeld signaal - analyse

Podcast & artikel: S&P 500 Bullish Percent Index: verdeeld signaal - analyse

De S&P 500 Bullish Percent Index vertoont op dit moment een onduidelijk patroon. De index staat ruim boven de 50, wat aangeeft dat de markttrend opwaarts is. Dat staat vast volgens deze parameter.

audio-thumbnail
Podcast: S&P 500 Bullish Percent Index: verdeeld signaal - analyse
0:00
/225.565125

Echter, sinds eind 2023 is de index gedaald vanaf de 80, wat vaak een signaal is van mogelijk een onderbreking van de stijging van de S&P 500 $SPX. Een niveau van 80 is zo'n beetje de max van de de S&P 500 Bullish Percent Index en kan wijzen op korte termijn oververhitting.

De S&P 500 Bullish Percent Index is daarna doorgezakt naar een niveau onder de 70 en bevindt zich momenteel rond de 67. Dit geeft in principe een neutraal signaal, of een pauze in de stijging aan zolang de index nog daalt of consolideert. Dat is nu het geval (rode candles en zeer kleine witte en rode candles).

Wat ook opvalt is dat de op de S&P 500 Bullish Percent Index momenteel onder de EMA 20, het voortschrijdend gemiddelde, ligt. Dit betekent dat de korte termijn beweging niet helemaal duidelijk is en de aandelen zelfs iets zouden kunnen dalen.

Interessant is dat ondanks deze signalen, de S&P 500 index juist is gestegen en zelfs op het punt staat om de 5000 te doorbreken. S&P 500 Bullish Percent Index suggereert echter dat de markt zijwaarts zal bewegen of zelfs iets zal dalen.

Het is dus niet helemaal duidelijk waar de aandelenmarkt naartoe zal gaan, puur op basis van de S&P 500 Bullish Percent Index in verhouding tot de S&P 500. Het is belangrijk op te merken dat deze analyse geen rekening houdt met andere factoren die van invloed kunnen zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.