Navigation

S&P 500 Bullish Percent Index - wijst op kans nog een keer testen recente lows

S&P 500 Bullish Percent Index - wijst op kans nog een keer testen recente lows

De huidige stand van de S&P 500 Bullish Percent Index $BPI of $BPSPX wijst op een mogelijk bearish sentiment in de markt. Met een waarde van 46,40 bevinden we ons onder de cruciale 50%-drempel, wat suggereert dat minder dan de helft van de S&P 500-aandelen een bullish configuratie vertoont.

Dit wijst erop dat de markt mogelijk nog een keer de eerdere low gaat testen om dan meer zekerheid te hebben dat de correctie voorbij is. Dit kan helpen om te bevestigen dat de correctie (of neerwaartse beweging) in de markt is afgerond.

Let op: dit is slechts een indicator en uiteraard zijn er nooit garanties, maar het kan wel helpen de richting te bepalen.

De indicatoren samen suggereren dat beleggers momenteel een voorzichtige benadering zouden kunnen hanteren bij het nemen van nieuwe posities binnen de S&P 500.

De relatieve zwakte van de S&P 500 in vergelijking met de bredere markt, zoals aangegeven door de diepe onderprestatie ten opzichte van de Vanguard Total Stock Market ETF, ondersteunt dit idee verder.

De EMA (20 dagen) is vastgesteld op 58,11, wat hoger is dan de huidige waarde van de BPI (46,40). Dit suggereert dat de kortetermijntrend negatief is, omdat de huidige waarde onder het voortschrijdend gemiddelde ligt. Dit wordt vaak gezien als een bearish signaal.

De MACD-indicator bevindt zich in een negatieve zone met de MACD-lijn op -3,318 en de signaallijn op -0,326. De negatieve MACD en het feit dat de lijnen zich in een neerwaartse kruising bevinden, geven aan dat er sprake is van een bearish momentum in de markt.

De Bullish Percent Index (BPI) $BPSPX is een technische indicator die beleggers helpt de gezondheid en richting van de markt te begrijpen. Ontwikkeld door Abe Cohen in de jaren 1950, meet de BPI het percentage aandelen binnen een index, zoals de S&P 500, die op een Point and Figure Buy-signaal staan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.