Navigation

S&P 500: BofA zet hoger doel voor SPX - 5.400

Bank of America Global Research [BofA] heeft zijn jaarlijkse doelstelling voor de S&P 500 $SPX verhoogd naar 5.400, van 5.000 eerder. De herziening komt nadat Barclays, UBS en Goldman Sachs al hadden voorspeld dat de index het jaar zou afsluiten in een bereik van 5.200 tot 5.400.

Savita Subramanian is de hoofdstrateeg voor Amerikaanse aandelen bij BofA en zij vertelde: 'We zien potentieel voor verbeterde margestabiliteit vanaf hier doordat bedrijven overstappen van wereldwijde kostenarbitrage en door kapitaal gedreven groei naar efficiëntie/productiviteit."

De herziene doelstelling van BofA weerspiegelt hun visie dat de risicopremie op aandelen waarschijnlijk lager zal zijn, aangezien de verwachting van hogere en voorspelbaardere winsten dit jaar is toegenomen.

De schuld (debt) van de index is sinds de jaren 1980 gehalveerd er is een lagere winst per aandeel volatiliteit en een verschuiving naar bedrijven met weinig activa dragen ook bij aan het optimistische beeld.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.