Navigation

Aandelen: Goldman ziet muur van geld die zomerrally voedt

Aandelen: Goldman ziet muur van geld die zomerrally voedt

Een stortvloed aan geld uit passieve aandelenallocaties zal begin juli de aandelenmarkt binnenstromen, wat een voortzetting van de rally tot gevolg zal hebben gedurende de vroege zomer, volgens de handelsdesk van Goldman Sachs.

Het nieuwe kwartaal (Q3), het nieuwe halfjaar (2H), dit is wanneer een muur van geld snel de aandelenmarkt binnenkomt. Daarnaast zouden de aandelenkoersen moeten profiteren van sterke seizoensgebonden trends en toenemende betrokkenheid van particuliere beleggers.

Sinds 1928 zijn de eerste 15 dagen van juli de beste twee handelsweken van het jaar voor aandelen, en ze neigen te verzwakken na 17 juli. De S&P 500 Index is negen opeenvolgende juli’s positief geweest, met een gemiddelde opbrengst van 3,7%. De Nasdaq 100 Index heeft zelfs een beter record, met winsten in 16 opeenvolgende juli’s, met een gemiddelde opbrengst van 4,6%.

Volgens berekeningen wordt er elke juli ongeveer negen basispunten van nieuw kapitaal geïnvesteerd. Voor dit jaar zou dat $26 miljard zijn, gebaseerd op $29 biljoen aan beschikbare passieve activa voor investeringen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.