Navigation

S&P 500 op 30 minuten: een blik op de chart - wel of geen doorbraak

S&P 500 op 30 minuten: een blik op de chart - wel of geen doorbraak

Hoewel we verwachten dat de S&P 500-index naar de 6000 of verder kan stijgen, zoals verschillende strategen voorspellen (ondermeer vanwege de toegenomen liquiditeit uit China), zijn er momenteel enkele punten die ons zorgen baren.

In de grafiek zie je twee blauwe balken. De eerste blauwe balk dateert van eind augustus. Toen de index dit niveau bereikte, ontstond er weerstand, waardoor de koersen daalden. Pas na deze daling vond de index voldoende kracht om opnieuw records te breken. We zien nu een soortgelijke situatie.

Sinds 26 september stuit de S&P 500 herhaaldelijk op weerstand. Terwijl we vrijdag hoger zijn gesloten en misschien nu door deze weerstand kunnen breken, moet dat nog blijken.

Dit betekent dat, als we naar de laatste blauwe balken kijken, we meerdere keren sinds 26 september de bovenkant van de range hebben getest. Na deze tests volgden terugvallen, gevolgd door herstel, zoals nu het geval is. Echter, het is nog onzeker of we daadwerkelijk nu al door deze weerstand zullen breken.

Dit impliceert ook dat we niet uitsluiten dat, als we hier niet doorheen komen, er eerst een soort correctie kan plaatsvinden, vergelijkbaar met wat er gebeurde bij de eerste blauwe balk in de grafiek.

Dit, zo'n neerwaartse move, zou de index in staat kunnen stellen om voldoende energie op te doen voor een succesvolle doorbraak van de huidige weerstand. Als de S&P 500 daadwerkelijk door de weerstand breekt, sluiten we niet uit dat de liquiditeitsgedreven rally zichtbaar wordt en we richting de 6000 gaan.

We beschouwen de "strijd" momenteel als onbeslist, hoewel we eerder geneigd zijn naar een voorzichtige houding dan naar een onmiddellijke doorbraak totdat deze doorbraak ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Dit is uiteraard een momentopname.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.