Navigation

S&P 500: bereikte intra-day all-time high terwijl VIX laag blijft

S&P 500: bereikte intra-day all-time high terwijl VIX laag blijft

De S&P 500 $SPX bereikte op vrijdag een intra-day all-time high en liep daarna iets terug. De piek werd bereikt terwijl de rente hoger was na sterke werkgelegenheidscijfers.

Opvallend is dat verschillende brokers deze sterke banencijfers als positief uitlegden, aangezien het een positief signaal is voor bedrijfsresultaten en ondanks de kans dat de rente langer hoog zal blijven.

Ondertussen blijft de VIX, de angst-index, rond een historisch laag niveau. Lage waarden van de VIX wijzen op een markt die weinig schokken verwacht.

De combinatie van een nieuwe intra-day all-time high voor de S&P 500 en een lage VIX suggereert een optimistische stemming onder beleggers.

Sterke economische cijfers, beperkte zorg over de hoge rente, en lage volatiliteit bieden een gunstig klimaat voor verdere marktgroei, mits er geen onverwachte verstoringen optreden.

En dat wordt de vraag, aangezien in een slechter scenario de data in de VS in combinatie met de rente ook kunnen wijzen op een hardere landing of stagflatie. Maar tot nu toe ziet de markt dat niet als basis scenario waardoor de trend opwaarts wordt gezien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.