Navigation

Herhaling: S&P 500: de kracht van het 200-daags voorschrijvend gemiddelde

Herhaling: S&P 500: de kracht van het 200-daags voorschrijvend gemiddelde

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

In deze beschouwing over de S&P 500 $SPX en de rol van het 200-daags voortschrijdend gemiddelde, wordt een belangrijke technische indicator besproken die vaak wordt gebruikt om de sterkte van de markt te beoordelen.

Volgens de analyse is het opmerkelijk dat de S&P 500 index sinds 2000 slechts drie keer onder deze lijn is gesloten: tijdens de dotcom-crisis, de financiële crisis, en de COVID-19-crash. Na elke daling onder het 200-daags gemiddelde volgde er een sterke herstelbeweging, wat de veerkracht van de markt benadrukt.

De suggestie dat een dergelijke correctie mogelijk zou kunnen optreden in de toekomst, ondanks de huidige opwaartse trend, is een interessante observatie. De geschiedenis benadrukt ook dat na elke grote daling de markt uiteindelijk weer naar nieuwe hoogten is gestegen.

Dit patroon suggereert dat zelfs als er op korte termijn een grote correctie plaatsvindt, de lange termijn vooruitzichten voor de markt positief blijven. De beschouwing benadrukt echter ook dat deze analyse geen garanties biedt, en dat marktdynamiek complex is en door verschillende factoren wordt beïnvloed.

Samenvattend wijst deze analyse op de kracht van de markt om te herstellen na aanzienlijke correcties, mede door de ondersteuning van liquiditeitsmaatregelen van overheden en centrale banken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.