Navigation

S&P 500: richting op basis van futures - de pivot points

S&P 500: richting op basis van futures - de pivot points

Op basis van de pivot points op de S&P 500 index future $SPX, gemeten op de korte termijn, kunnen we momenteel constateren dat de pivot points over meerdere dagen nog altijd een opwaartse trend laten zien.

Echter, vandaag is er iets opvallends aan de hand. Nadat de index gisteren daalde, zien we dat de index overwegend onder haar belangrijkste pivot points noteert. Dit kan betekenen dat de kans op het testen van de neerwaartse zijde aanwezig is.

Hoewel niets te voorspellen is en alles een momentopname blijft, lijkt het erop dat kopers pas weer zullen verschijnen als de S&P 500 index future een niveau van ongeveer 5311 of zelfs 5307 bereikt. Aan de bovenkant sluiten we niet uit dat als de S&P 500 index future het niet lukt om door de verschillende pivot points aan de bovenkant te breken, we opnieuw te maken krijgen met een zijwaartse dag.

Resumerend, de pivot points wijzen erop dat het misschien het beste is om te wachten met kopen totdat de index naar 5311 daalt en dan weer te kijken waar het momentum ligt.

Tegelijkertijd geldt dat op dit moment de kans iets groter wordt ingeschat dat voordat de handel vandaag misschien weer opwaarts gaat kijken, er eerst een dip komt.

Dat kan in de loop van de dag veranderen, want het is mogelijk dat de S&P 500 index future vanmiddag door alle pivot points aan de bovenkant breekt en dan zien we een verdere rally. Maar op dit moment is de verwachting eerder wat negatief dan positief en een kijken of we voldoende steun hebben om weer te klimmen op lagere niveaus.

Voor alle duidelijkheid: als de niveaus van de pivot points niet worden bereikt, doen we niets. Als de pivot points worden bereikt, wordt opnieuw gekeken waar het momentum kan liggen aan de hand van het prijs patroon en dan pas wordt actie ondernomen. Er wordt altijd gewerkt met een korte stop. Het is niet anders dan kansberekening zonder garanties.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.