Navigation

S&P 500: noteert 31 recordsluitingen in 2024 - statistieken

S&P 500: noteert 31 recordsluitingen in 2024 - statistieken

De S&P 500 $SPX heeft in 2024 maar liefst 31 recordsluitingen behaald, wat een belangrijke prestatie op de aandelenmarkt markeert. Dit is het hoogste aantal records sinds 2021, dat een opmerkelijke 70 recordsluitingen kende. Om dit in perspectief te plaatsen: de benchmarkindex heeft dit jaar op 26% van alle handelsdagen een record gesloten.

De prestaties van dit jaar benadrukken de veerkracht en groei van de aandelenmarkt, die voortbouwt op het momentum van voorgaande jaren. De onderstaande grafiek toont het aantal recordsluitingen per jaar van 1990 tot 2024, en laat de fluctuaties en opvallende pieken in de afgelopen decennia zien.

Verbeterde Grafiek van S&P 500 Recordsluitingen
bron: Bloomberg

Belangrijke Hoogtepunten:

  • 2024: 31 recordsluitingen, een sterke prestatie die wijst op aanhoudende marktkracht.
  • 2021: Een uitzonderlijk jaar met 70 recordsluitingen, het hoogste in de afgelopen drie decennia.
  • 2017: Nog een significant jaar met 62 recordsluitingen, wat een periode van een robuuste markt liet zien.
  • 1995: Het jaar met het hoogste aantal recordsluitingen, namelijk 77, wat een bijzonder sterk jaar voor de markt weerspiegelde.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.