Navigation

S&P 500: de grootse bull markets na de tweede wereldoorlog - jaren negentig

S&P 500: de grootse bull markets na de tweede wereldoorlog - jaren negentig

Nadat de S&P 500 $SPX officieel een bullmarkt is ingegaan, hoewel smal gedragen, werpen we een historische blik op deze bull markets van na de Tweede Wereldoorlog.

De bullmarkt uit de jaren negentig valt op. Zoals we eerder hebben geschreven op scetrader.nl, vinden wij dat er vooral overeenkomsten zijn tussen die tijd en de huidige markt.

Kort gezegd, er zijn veel geopolitieke ontwikkelingen. Dat was eind jaren negentig ook zo met de val van de Muur. Toen was er de opkomst van internet en nu van AI. En centrale banken verlaagden de rente over meerdere jaren en daar gaan we nu ook weer naar toe.

Er zijn ook afwijkingen. Denk bijvoorbeeld aan de ontevredenheid van veel burgers in westerse landen momenteel. Of misschien wel de grotere dreiging van oorlog.

Maar ondanks dat, passen de meeste onderwerpen en gebeurtenissen uit de jaren negentig nog steeds bij het huidige tijdsbeeld qua financiële markten dat we langzamerhand zijn ingegaan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.