Navigation

S&P 500: op basis van futures - de pivot points voor de dag - vrijdag

S&P 500: op basis van futures - de pivot points voor de dag - vrijdag

Op basis van de pivot points toont de S&P 500 $SPX index op de futures momenteel een zijwaarts tot neerwaarts patroon over de afgelopen dagen. De langere termijn steun ligt rond de 5247 punten, en de index bevindt zich daar momenteel boven.

Vandaag zien we dat de S&P futures onder de belangrijkste pivot points liggen. Er is echter ook een indicatie dat er potentieel een opwaartse beweging kan plaatsvinden. Mocht dit gebeuren, dan kan de S&P 500 index richting neutraal terrein gaan, wat rond de 5323 punten ligt. Dit is echter niet gegarandeerd.

Onze strategie op dit moment is afwachtend. We willen eerst zien of de index haar opwaartse pivots kan doorbreken, wat zou wijzen op een herstel. Als de index rond de 5323 punten komt, gaan we opnieuw evalueren of er voldoende kracht is om verder te stijgen.

Aan de onderkant overwegen we pas te kopen als de index daalt tot 5260 punten of zelfs nog lager rond 5250 punten. Mocht de S&P 500 index niet door haar huidige pivot point breken waar het nu staat en neerwaarts momentum krijgen, dan overwegen we een shortpositie.

Samengevat: momenteel nemen we geen actie. We gaan mogelijk short gaan als de huidige pivot point teveel weerstand biedt. Mocht de index echter na de recente daling door de bovenste pivot points breken, dan kan dit leiden tot een nieuwe richting voor de markt. Wij "gokken" dus eigenlijk eerst in ieder geval op een tijdelijk herstel. (geen garanties)

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.