Navigation

S&P 500: 8 uur chart - zijwaarts het hoogst haalbare

Volgende week wordt een week waar de focus kan liggen op vrijdag. Dan worden de Amerikaanse werkgelegenheidscijfers vrijgegeven.

De belangrijkste index van de wereld, de S&P 500 $SPX, laat op een chart van 8 uur zien dat we mogelijk tevreden mogen zijn als deze in een bepaalde bandbreedte blijft. De eerste twee toppen worden gezien rond de 4640 en 4540. De eerste bodems worden gezien rond de 4270 en de 4370.

Op zich zijn we voorzichtig voor de korte termijn ondermeer vanwege China en de rente. Een verdere dip wordt niet geheel uitgesloten. Maar mocht de handel terugvallen, dan is dit nog steeds een correctie. Om te spreken over een echte bearmarkt is het veel te vroeg.

Misschien zal de index (bij de huidige bekende gegevens die ook weer kunnen veranderen)  gewoonweg wat langer in een bepaalde range blijven. Dit doet trouwens weer denken aan 1994. In eerdere berichtgeving hebben we wel eens de vergelijking gemaakt met begin jaren negentig en het huidige patroon op de beurs.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.