Navigation

Samsung: Q2-winst stijgt 15-voudig - toename 1.452,24% - sterke vraag naar chips

Samsung Electronics [Samsung] rapporteerde een operationele winst van 10,4 biljoen won ($7,54 miljard) in Q2, gedreven door sterke verkopen van geheugenchips.

Dit is de eerste keer in zeven kwartalen dat de winst de 10 biljoen won overschrijdt. De omzet steeg met 23,31%, terwijl de operationele winst met 1.452,24% toenam ten opzichte van vorig jaar. Samsung's gedetailleerde Q2-resultaten worden op 31 juli bekendgemaakt.

De sterke stijging van de resultaten is te danken aan de verhoogde prijzen voor DRAM- en NAND-flashchips, wat de winstgevendheid verhoogde. De DS-divisie genereerde waarschijnlijk ongeveer 6 biljoen won winst. Ondanks een daling in de mobiele tak, verwachten analisten aanhoudende groei in de tweede helft van het jaar door stijgende halfgeleiderprijzen.

Implicaties

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.