Navigation

De model portfolio: laatste voorbereidingen - Tesla is kandidaat

De model portfolio: laatste voorbereidingen - Tesla is kandidaat

We zijn momenteel aan het bepalen wanneer we de eerste aandelen in onze modelportefeuille willen opnemen. Dit wordt de zogenaamde 'free ride' portefeuille, gebaseerd op het principe dat je een aandeel koopt, een stukje winst neemt na een stijging, een stop in de winst legt en vervolgens het aandeel verder laat lopen.

De bedrijven die hiervoor in aanmerking komen, moeten aan een aantal unieke criteria voldoen. Zo moeten ze een monopolie of bijna-monopolie hebben, actief zijn in een groeimarkt en unieke producten aanbieden. Ze moeten ook een andere positieve eigenschap hebben die in de toekomst tot een waardestijging kan leiden en beleggers kan overtuigen om in deze aandelen te investeren. Uiteraard wordt er ook naar de financiële cijfers gekeken.

Eén van de aandelen op onze lijst is zeker Tesla. Hieronder bespreken we nogmaals een aantal redenen waarom we Tesla waarschijnlijk als één van de eerste aandelen in deze portefeuille willen opnemen. We gaan nu nadenken over wanneer we daadwerkelijk willen starten met deze 'free ride' portefeuille.

Over Tesla

Tesla's groei blijft indrukwekkend, met een jaarlijkse toename van de adoptie van elektrische voertuigen (EV) tussen de 20% en 25%. Deze trend wordt ondersteund door zowel de toename in consumentenacceptatie als de wereldwijde verschuiving naar duurzame energie.

Wat betreft de winst per aandeel (EPS), zijn er duidelijke signalen dat de trend binnenkort positief zal worden, wat het vertrouwen in het bedrijf verder zal versterken.

De verkoop van Tesla's volledig zelfrijdende auto (FSD) neemt toe, en er zijn speculaties over potentiële licentieovereenkomsten, wat een significante boost aan de inkomsten kan geven.

Tesla is ook van plan een compact model tussen de $25.000 en $30.000 te lanceren in het fiscale jaar 2025, wat een nieuwe marktniche zou kunnen openen en de verkoopvolumes aanzienlijk kan verhogen.

Bovendien wordt voorspeld dat de energieopbrengsten van Tesla tegen 2030 met een factor tien kunnen stijgen, dankzij de groeiende vraag naar duurzame energieoplossingen.

Tesla heeft ook een voorsprong in de ontwikkeling van robotaxi's. Het bedrijf zou als eerste op de markt kunnen komen met een volledig geautomatiseerde taxi zonder toezicht, wat een revolutie teweeg zou kunnen brengen in de transportsector. Op 8 augustus is daar een conferentie over bij Tesla.

Tenslotte is de productie van de Optimus-robot gepland om te beginnen in het fiscale jaar 2026, wat een nieuwe inkomstenstroom voor het bedrijf zou kunnen betekenen.

Conclusie

Tesla blijft een bedrijf met een enorm groeipotentieel, aangedreven door innovaties in EV's, duurzame energie en autonome technologieën. De verwachte lanceringen en marktontwikkelingen bieden veelbelovende vooruitzichten.

Toch moeten beleggers zich bewust zijn van de bijbehorende risico's, waaronder juridische onzekerheden, winstverwachtingen en regulatoire uitdagingen. Het is essentieel om deze factoren zorgvuldig af te wegen bij het maken van investeringsbeslissingen die echter in het voordeel van het binnenkort kopen van het aandeel Tesla zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.