Navigation

NVIDIA: als voorbeeld van free ride - SCE Trader portfolio

NVIDIA: als voorbeeld van free ride - SCE Trader portfolio

De koers van NVIDIA $NVDA is gisteren gestegen van een kleine min naar een plus van ruim 4% tijdens de verkorte sessie. Dit suggereert dat zelfs de eerste zachte steun bij $NVDA standhoudt. Hoewel er nog steeds kans is op een diepere correctie, is deze kans nu wel kleiner geworden.

De positie in NVIDIA, opgebouwd in twee etappes tijdens de huidige cyclus en twee keer gereduceerd (met de rest gehandhaafd), wordt nog steeds vastgehouden. Dit is een mooi voorbeeld van een free ride.

We werken aan de voorwaarden voor de eerste portfolio van SCE Trader, waarin we zoeken naar aandelen die een free ride kunnen worden. Wanneer we daadwerkelijk van start gaan, gaan we dit toelichten.

We hebben geen glazen bol en iedereen moet zijn eigen beslissingen nemen. We merken echter dat abonnees willen dat we ook met portfolio's komen en gaan dit met groot plezier doen.

Kenmerken

De aandelen in de portfolio moeten aan bepaalde kenmerken voldoen. Ze moeten een unieke edge hebben, een bijna-monopolie of producten en diensten waar grote vraag naar is. Daarnaast moeten er voldoende geldstromen naar het aandeel zijn, wat een outperformance kan rechtvaardigen.

Immers, er zijn nooit garanties, maar je kan wel proberen om "the odds" in je voordeel te krijgen. Met andere woorden: je kansen vergroten.

Hoewel parameters zoals koers-winstverhouding, EBIT of nettowinst belangrijk zijn, is beleggen op deze basis vaak niet het meest effectief, tenzij je het talent hebt zoals Warren Buffet. Veel van de meest succesvolle beleggers, zoals Stanley Druckenmiller, nemen beslissingen op andere gronden.

Vaak zijn het andere factoren die een koers echt laten outperformen, waarna de fundamentele parameters vanzelf volgen. NVIDIA is hier een mooi voorbeeld van, evenals GE $GE en $ASML. Ook bedrijven zoals Novo Nordisk $NVO, Lilly $LLY, UCB $UCB en zelfs Rheinmetall $RHM kunnen aan dit lijstje worden toegevoegd.

Wordt vervolgd...

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.