Navigation

Podcast & artikel: De S&P 500 flirt met de 5000 - panic buying of begin verdere uptrend

Podcast & artikel: De S&P 500 flirt met de 5000 - panic buying of begin verdere uptrend
pro

Na een succesvolle veiling van $42 miljard aan Amerikaans schatkistpapier, die beter verliep dan verwacht, is de S&P 500-index verder gestegen. De index staat nu rond het niveau van 5000. Wat kunnen we nu verwachten

Diverse koersdoelen voor eind 2024 van belangrijke Amerikaanse brokers liggen rond de 5.000 tot 5.200, sommige uiteraard ook hoger, maar laten we dit even als gemiddelde nemen. Het hoeft niks te zeggen, maar we vinden het wel opvallend dat de S&P 500 index deze grens nu al heeft bereikt. Het is ook opvallend dat deze stijging plaatsvindt, gezien februari over het algemeen een minder goede maand is. De markt blijft naar boven kijken, maar de maand is nog niet voorbij.

Dat doet blijven denken aan de jaren 90 waar we het al vaker over hebben gehad, toen strategen ook constant te lage koersdoelen hadden die ze naar boven moesten bijstellen. Nu moet dat natuurlijk nog blijken, want er kan van alles nog gaan gebeuren dit jaar. We kunnen verder naar boven, of er kan een calamiteit komen die de boel laat terugvallen.

Het doet ook denken aan de roaring jaren 20 van de vorige eeuw, want ook toen zagen we dat de koersen constant bleven stijgen. En om daar even bij stil te staan, de correlatie met de jaren 90 en de correlatie met de jaren 20 van de vorige eeuw proberen we hieronder uit te leggen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.