Navigation

Indices: kans ronde winstnemingen zeer korte termijn - op basis renko chart

Om de richting voor de zeer korte termijn van de financiële markten te proberen in te schatten maken we ook gebruik van renko-charts. Hiervoor kijken we naar de S&P 500 $SPX die leidend is voor de wereld. Het is zeker niet "waterdicht", maar wel een houvast.

De renko-size instellen is eigenlijk het belangrijkste. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de volatiliteit in combinatie met de richting van de handel. Ook zijn de uren met lage volumes minder van belang en er wordt gebruikgemaakt van de closing range (de eerste uren na het officiële slot van Wall Street) als pivot punt.

In ieder geval is zichtbaar dat voor de zeer korte termijn er sinds vrijdag een opwaartse beweging was. Nu is deze afgebroken. Gezien het huidige patroon dat nu zichtbaar is, zou dit kunnen inhouden dat de S&P 500 weer iets zal gaan zakken.

Voor alle duidelijkheid: dit zegt niets over de lange trend, de trend voor de komende weken, maar zijn slechts mogelijkheden en richtlijnen voor de komende 24 uur. En er zijn zeker geen garanties.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.