Navigation

Microsoft: terugkeer Altman bij OpenAI - De hand van Nadella - bullish voor aandelen MSFT

Sam Altman keert terug als CEO van OpenAI na immense druk van werknemers en investeerders. In hoeverre de topman van Microsoft $MSFT, Satya Nadella, de mastermind achter deze move is, is momenteel niet duidelijk. In ieder geval heeft hij zeker invloed gehad.

Satya Nadella wordt door ons gezien als één van de beste CEO's ter wereld. En of het nu met ook een beetje geluk is geweest, Nadella heeft ervoor gezorgd dat Microsoft als bedrijf weer de grote winnaar is geworden in de soap rond OpenAI. Dat is goed voor de aandelen van Microsoft.

Altman en mede-oprichter Greg Brockman zullen samenwerken met Microsoft aan een nieuw AI-lab. Microsoft gaat hiermee absoluut in de lead op het gebied van AI.

Voormalig Salesforce co-CEO Bret Taylor en ex-minister van Financiën Larry Summers treden toe tot de raad. De snelle heraanstelling volgt op protesten van werknemers en investeerders. Altman leidde het bedrijf sinds 2019 en keert terug te midden van ophef over zijn ontslag en steunbetuigingen van prominente figuren uit Silicon Valley.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.